Bulgaria ON AIR, "България сутрин", 10.07.2023 г. В Националния план за развитие на биологичното производство до 2030 г., публикуван за обществено обсъждане, се предвижда биохрани да бъдат включени в менютата в детски градини и ясли, както и в болниците. „По отношение на растежа и развитието на децата е много важно храненето да става с качествени храни. Биохраните най-често са плодове, зеленчуци, месо, риба, яйца, мляко и млечни произведения, произведени от сертифицирани български производители. Биохраните имат много важно значение в нашето хранене. Може да бъдат включени в храненето на децата от организираните колективи, това ще повиши информираността за биопродуктите. В менюто на децата не трябва да присъстват пържени и панирани храни, безалкохолни напитки, храни с имитиращи продукти“, посочи в интервю за Bulgaria ON AIR доц. д-р Лалка Рангелова от НЦОЗА. Тя допълни, че менютата в болниците трябва да бъдат съобразени със заболяванията на пациентите.
Повече по темата можете да видите тук:
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2023/07/10/bez-pyrjeno-i-imitirashti-produkti-v-detskoto-meniu.575832